Dnevni meni

Poželjno je da se dnevni meni izrađuje od istog materijala kao i glavni meni i karta pića. Može imati jednu, dve strane i daje se uz glavni meni ili može već biti u ponudi na stolu.

 

Osim prve strane na kojoj je prezentovana vaša dnevna ponuda, dnevni meni može sadržati drugu stranu.

Druga strana dnevnog menija može da promoviše dodatne usluge vašeg ugostiteljskog objekta

Organizaciju raznih događaja za firme, organizaciju proslava, svadbi, krštenja, devojačke i momačke večeri, degustacije i promocije novih jela i pića, ketering, muziku uživo, otvaranje bašte… itd.)

Uzimajući u obzir način života, sve više restorana ima u okviru ponude i dnevni meni, po mnogo čemu primamljiv i pristupačan svačijem džepu.

Dnevni meni sadrži jela koja su već pripremljena i u ponudi tog dana. Obično su ta jela veoma prihvatljiva,jer se brzo i pod veoma povoljnim cenama serviraju gostu. Beograd je poznat po takvim restoranima koja nude srpska tradicionalna i veoma ukusna jela po prihvatljivim uslovima.

Isti materijali i dezen koji su korišćeni prilikom izrade jelovnika i karte pića se koriste i za izradu dnevnog menija. Dnevni meni uglavnom sadrži jednu ili dve strane. Na prvoj strani dnevnog menija se nalazi dnevna ponuda jela restorana. Osim prve strane dnevni meni može sadržati i drugu stranu.

Druga strana dnevnog menija uglavnom služi da obavesti tj. promoviše dodatne usluge vašeg ugostiteljskog objekta, kao što su organizacija raznih događaja za firme, organizacija proslava, svadbi, krštenja, devojačke i momačke večeri, degustacije i promocije novih jela i pića, ketering ukoliko se nudi, muziku uživo u određenom periodu, otvaranje bašte… itd.